Fiskeferie

Velkommen til fiskeparadiset Lauvøy! Her finner du raske og trygge båter og korte avstander til utmerkede fiskeplasser både i fjorden og på åpent hav.

Fiskeferie på Vestlandet

Lauvøy er en av mange småøyer som utgjør ‘hovedøya’ Askøy, en egen kommune vest for Bergen.

Øyen er forbundet med fastlandet over en bro, veien er bygget helt frem til Ramsøy ved hjelp av en molo som strekker seg over flere små øyer og skjærer den fiskerike Hjeltefjorden inn til halvparten av bredden.

Dette gjør at all fisken som kommer inn fra havet må gjennom denne passasjen. For de som liker å fiske vil det være en uforglemmelig opplevelse å fiske her.

Som fisker kan du følge lidenskapen din i Lauvøy hele året; vinter og sommer, høst og vår. Uansett hvilken retning vinden blåser, vil du nesten alltid finne muligheter for å fiske i le etter lyr, hyse, torsk, sei, lange, brosme, lysing, makrell og mer.

Hvis været er fint og tillater det, kan du raskt kjøre ut på åpent hav med våre hurtiggående båter. Det tar omtrent 30 minutter.

På grunn av nærheten til åpent hav og den imponerende lengden av Hjeltefjorden som ligger godt beskyttet for vinden med mange passasjer til åpent hav, utallige skråninger med sterk strømmende soner, svaberg og flate soner, er det biologiske mangfoldet enormt.

Lauvøy er et sertifisert fiskeriselskap, noe som betyr at våre gjester kan frakte maksimalt av fisken de fanger ut av landet (kun viktig for turistfiske i Norge).

Ferie med barn

Noen kan ikke forestille seg en familieferie hvor du kan fiske og har med både ektefelle og barn. Men da er det flaks at du har funnet oss, for her er det muligheter for hele familien!

216040282

Rundt anlegget vårt har vi en kunstgressbane som alltid er perfekt trimmet og tørker raskt etter regnet. Vi har også en underholdende lekeplass for de minste hvor de kan slippe kreftene fri. I tillegg har vi trampoline fotball, badminton, frisbee og mye mer.

Hos oss er det kort avstand til fiske-eventyret. Det alltid underholdende å fiske, spesielt når makrellsesongen starter – da er det veldig travelt og de små er opptatt og har gøy!

C97A4217

Fiskeferie på Vestlandet

Våre fiskebåter blir levert med drivstoff og i ren og funksjonell stand. Før du kjører avgårde får du en teoretisk orientering fra oss hvor vi går gjennom sjøkartet og forklarer hva du skal passe på. På forespørsel kan vi også gi en praktisk orientering, hvor du får vist hvordan du håndterer båten best. Fiskebokser eller fisketønner og en bøtte er tilgjengelig for hver fiskebåt

Vær oppmerksom på at båtene, samt fiskekasser og bøtter må være grundig rengjort på siste fiskedag. Du finner verktøyet du trenger til dette, som rensebørster, svamper og høytrykkspyler på kaia. Vi ber deg om å ikke legge igjen rester av blod eller annet smuss på båter, fiskekasser og bøtter. Vennligst returner fiskebåten med full tank etter siste fiskedag.

Hvis båtene og tilbehøret nevnt ovenfor ikke er i ren stand som de har blitt tatt imot, må vi kreve et rengjøringsgebyr på 500,- kr.

NB Diesel 750 M

Norbas 19 fot

Viking 18 fot

Bodene bygges ekstra tett på vannet for å unngå langkjøring av pirkekasser og blylodd.
Du kan stoppe båten rett foran ditt tildelte rom og raskt losse.
Du slipper å dra den fileterte fisken over anlegg til leilighetene heller, da hver bod er utstyrt med en 150L fryser
Her er det oppbevaringsplass for alt fiskeutstyret ditt.
Det er kles kroker skrudd i taket for oppheng av klær, flyte drakter og redningsvester.
Bodene er delt av et nettinggjerde og vi har montert varmepumpe slik at bodene kan brukes som tørkerom for å tørke de våte klærne.

Vi har filetering borene i rustfritt stål med skjærebrett, tilkoblet fersk vann, drenerings stasjon for filetene og spesielle mattene hvor fisken ikke sklier av fra.

Bordene og alt tilbehør som kniver, skjærebrett, bøtter, filetmatter, filet og vannkraner skal stå rene etter hver filetering og sløying, vennligst gi beskjed hvis du finner dem skitne.

Arbeidsplassen skal etterlates ren!

Det er viktig at måkene ikke mates med fiserester ved kaien! Alle rester skal kastes ute på fjorden, minst 200m fra havneinnløpet.

Book din ferie nå!

Send oss en henvendelse her: